Muumimaailma - Winter Adventure

Lähdin sunnuntaina retkelle Naantalin Muumimaailmaan koulumme japanilaisten opiskelija vieraiden, muutaman vaihtarin, kavereideni Johannan & Hetan ja muutaman muun kanssa. Päivä alkoi isolla yllätyksellä kun katsoi ikkunasta ulos. Yön aikana oli tullut hirveästi lunta ja juuri edellisenä päivänä saavuttuani takaisin Raumalle, ihastelin kuinka nurmikko näytti rupeavan vihertämään eikä ollut lumesta ja jäästä tietoakaan. Aamulla tilanne oli tyystin erilainen. Koululle jouduin sitten kiireessä rämpimään säären puoliväliin yltävässä lumihangessa, joka oli vähemmän mukavaa, mutta bussiin ehdin, kylläkin aivan märkänä :D Lumen tulo oli kyllä todella kiva juttu Japanilaisille kuten myös italialaiselle vaihtarilleni, joka oli ennen tuloaan odottanut paljon lumen näkemistä ja kokemista, mutta se sitten ehti kaikki jo sulamaan. Nyt sitten koki kuinka suomessakin voi masema muuttua valkoiseksi nopeasti ja yllättäen. 

Hieman yhdeksän jälkeen lähdimme ajamaan kohti Muumimaailmaa. Mitä lähemmäksi pääsimme, sitä vähemmän oli lunta ja perillä Naantalissa ei ollut ollenkaan, mutta märkää kyllä oli josta koitui ainakin itselleni harmia. Oli nimittäin kengät ja sukat märkänä jo siinä vaiheessa kun olimme kävelleet saarelle, jossa Muumimaailma sijaitsee. Se sitten hieman alensi mielialaa etenkin kun olimme lähdössä pois jolloin varpaat ja oikeastaan molemmat jalat olivat ihan jäässä ja käveleminen oli "hieman" epämukavaa. 

Meillä oli aikaa tutkiskella Muumimaailmaa noin 2 tuntia, joka riitti oikein hyvin ja olisi voinut jopa lähteä jo aikaisemminkin. Monet paikat olivat siellä kiinni, jonka vuoksi alueen läpikiertäminen oli nopeaa, mutta oli kyllä harmi että niinkin paljon oli suljettuna. Siitä antaisin kyllä hieman miinusta. Muuten paikka oli ihan kiva ja mielenkiintoinen ja siellä oleva vohvelikahvila oli myös tosi kiva. Melkein kaikki päähahmot ja pari sivuhahmoakin tuli nähtyä, mutta harmi kyllä muumipeikko ja muumimamma jäivät näkemättä. Mörköä, hemulia eikä noitaakaan myös näkynyt, mutta en tiedä olisiko edes pitänyt. Haisulinkin näin vain kerran, mutta onneksi monta muuta hahmoa näki kunnolla ja sai otettua niistä kuvia. Löytyi myös monia tuttuja rakennuksia; Muumitalo, Hemulin koti, poliisiasema ja putka yms. 

Loppujen lopuksi oli kyllä kivaa kierrellä siellä ja kokea Muumimaailma myös talvella vaikka on kyllä pakko myöntää, että on sekin paljon parempi kesällä kuten on moni muukin tuon tapainen paikka. Ihmeellisen paljon siellä kyllä oli väkeä etenkin ulkomaalaisia, että kai sen auki pitäminen talvellakin kannattaa. 

Muumimaailmasta menimme viellä Myllyyn shoppailemaan ja syömään. Oli kyllä raskas päivä ja kotiin päästyä päiväunet kelpasivat oikein mainiosti, mutta it was worth it! 
Nyt hieman kuvia Muumimaailmasta ja muumeista:

Muumitalosta:Muita sekalaisia kuvia: 
xoxo, Elina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Living like a vampire

It's time to fly again

Change is good