Lännen markkinat 25.-27.7.

Viime viikonlopun vietin äitini kanssa Vaajakoskella, Villa Jääskelässä, jossa järjestettiin Lännen Markkinat. 
Äitini ystävä asuu Vaajakoskella ja hänellä on kauppa siellä, jossa myydään äitini tekemiä koruja, helmiä, korutarvikkeita ja korttitarvikkeita. Tämä ystävä ehdotti, että mekin tulisimme myymään Lännen Markkinoille ja, koska täksi kesäksi ei ole ollut muita myyntitapahtumia niin äiti päätti että lähdetään, kylläkin erittäin epäilevällä mielellä. 


Markkinat pidettiin siis Villa Jääskelä nimisessä paikassa. Siellä järjestetään kaikenlaisia muitakin tapahtumia ympäri vuoden ja alueella sijaitsevan päärakennuksen (punainen tiilitalo) voi kuka tahansa vuokrata esim. jonkinlaista juhlaa varten. 
Tulisipa joskus itsellekin tarvetta ja olisi myös rahaa, koska tuo päärakennus oli kyllä hieno ainakin se osa mitä tuli itse nähtyä! Nimittäin ulkopuolella terassilla oli 2 poreammetta, sisällä yksi iso poreamme ja tosi upea sauna- ja pesuhuoneyhdistelmä. 
Kyllä kelpaisi kavereiden kanssa juhlimiseen :D

Me olisimme yöpyneet siellä, mutta jouduimme ottamaan Oton mukaan joten se ei sitten käynytkään, joten meidän nukkumispaikka muuttui hulppeasta päärakennuksesta toisen rakennuksen toimistohuoneeseen :D 
Kyllä sekin meni paitsi toisena yönä ei paljoa tullut nukuttua ötököiden ja yllättäen soivan palohälyttimen takia. 


Piha-alueella ja tallin ylisillä oli meitä markkinamyyjiä, poniratsastusta, rompetori, vohvelibaari, retrobaari, rivitanssiopetusta ja -näytöksiä, kananpaskalotto ja huutokauppa.
Päätalon omistajalla oli aivan kuin CSI Miamista kopioitu Hummer auto :DTuntui kuin lauantai ja sunnuntai olisivat menneet oikein kiitovauhtia, koska oli niin paljon hommaa ja vilskettä koko päivän. Lauantaina myynnin päätteksi kävimme Vaajakosken ABC:llä syömässä, jolloin tulikin syötyä yksi parhaimmista kanasalaattiannoksista. 
Suosittelen! Etenkin jos käy vielä hakemassa salaattinoutopöydästä fetapaloja :D Perjantaina illalla kävin tekemässä Oton kanssa iltalenkin rantasaunalle, joka ylläri ylläri oli myös todella hieno :D 
Vaikutti ainakin ulkoapäin olevan melkoisen tilava ja sen vieressä oli hieno lasikatettu terassi. 
Saunarakennuksen vieressä oli vielä iso laituri ja venerakennus. 
Hieman sivussa noista rakennuksista oli myös iso rantakallio jossa tuli istuskeltua Oton kanssa kunnes hän päätti, että oli aika mennä nukkumaan :)

Etenkin tuo rantasauna sai taas tekemään mieli omaa tai edes vuokramökkiä. 
Tämäkin kesä olisi ollut niin ihana viettää kokonaan jossain mökillä järven rannalla. 
Vielä muutama vuosi sitten kun isä vielä eli, meillä oli vuokramökki jossa tuli monen monta kesää vietettyä Oton ja isän kanssa. 
Sitä aikaa tulee aina näin kesällä hirveä ikävä.

Vaikkei lopulta myynti mennytkään hirveän hyvin, oli kiva kokea tämäkin tapahtuma ja käydä myös täysin uudessa paikassa :)
Tuli myös tavattua monta todella mukavaa henkilöä, syötyä suussasulavaa vohvelia, läkähdettyä kovan helteen takia, pidettyä hauskaa äidin kanssa ja osallistuttua kananpaskalottoon. 

Kiva oli reissu! Tämä luultavasti järjestetään uudestaan ensi vuonna, mutta jos on samaan aikaan kuin tänä vuonna, en melko varmasti itse pääse vaihtoon menemisen takia, mutta saa nähdä miten käy :)

Kommentit

 1. Siis luin vasta nyt tän postauksen ja mun on pakko kysyä: mikä ihmeen kananpaskalotto???? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis siellä oli iso puinen laatikko jonka pohjalle oli piirretty pieniä neliöitä joiden sisällä oli numero ja ihmiset saivat ostaa "arvan" eli valita jonkin numeron ja sitten vain odotettiin, että se kana rupeaa kakkaamaan niihin neliöihin :D
   Lopulta se vähän feilasi, koska se oli erittäin hidas yksilö ja ne markkinatkin ehtivät loppumaan ennen kuin se oli valmis :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Living like a vampire

It's time to fly again

Change is good